Al gener posaré en marxa un nou espai d’escriptura creativa, “El goig d’escriure”. És el resultat natural de més de quinze anys com a professora d’escriptura per a diverses entitats i per compte propi. Vull fer realitat el meu somni més radical pel que fa a un taller d’escriptura, sense renunciar als tallers que he fet fins ara i faig en altres espais amb un temari i una programació per a tothom. “El goig d’escriure” és el taller que m’hauria agradat trobar quan començava a escriure per quedar-m’hi una bona temporada, un espai per transitar i incorporar l’escriptura i la lectura al meu ritme i ben acompanyada, on l’itinerari individual preval sobre els objectius d’aprenentatge de grup.

Tal com poso a l’apartat de tallers d’aquesta web, el meu model són els dojos d’arts marcials i, també, l’aprenentatge musical i de les arts plàstiques. Als dojos els cinturons de tots els colors (nivells) entrenen i lluiten junts i aprenen els uns dels altres. La filosofia dels meus cursos d’escriptura és que tothom aprèn de tothom i cadascú avança al seu ritme i en la seva direcció particular. Amb “El goig d’escriure” faig un pas endavant perquè l’essència coincideixi més amb la forma i l’impregni del tot, que el camí individual de l’artista sigui el centre de l’espai d’escriptura i que jo assumeixi principalment el paper d’acompanyant i facilitadora.

Estic molt il·lusionada amb aquest projecte, que ja ha sortit de l’ou i que només li falta començar a caminar. Molt contenta d’haver conegut la Neus de “5 elements”, el centre de medicina xinesa on s’ubicarà “El goig d’escriure”, i que l’atzar m’hagi portat al barri de la Sagrera de Barcelona, on anava amb la tieta Conxita quan era una preadolescent, concretament al mateix Carrer Concepció Arenal, que porta el nom de l’escriptora gallega del segle XIX que es va disfressar d’home per poder entrar a la universitat i que deia “odia el delicte i compadeix el delinqüent”. Un espai magnífic que, sumat al goig amb què engego aquest projecte, dibuixa un punt de partida molt creatiu.

 

 “El goig d’escriure” és un espai d’escriptura per:

 1. Escriure sense por.
 2. Gaudir escrivint.
 3. Fer créixer l’escriptura.
 4. Llegir en veu alta.
 5. Compartir i comentar textos.
 6. Experimentar.
 7. Fer créixer el crític intern positiu.
 8. Gaudir d’un acompanyament individualitzat.
 9. Reforçar la veu literària pròpia.
 10. Respectar el ritme i les particularitats personals.
 11. Beneficiar-se del poder terapèutic de l’escriptura.
 12. Aprendre tècniques d’escriptura.

 

Algunes qüestions pràctiques:

 • Grups petits. Màxim 10 persones.
 • Organitzat per trimestres: 10 sessions (20 hores).
 • Lloc: Centre “5 elements”. Barri de la Sagrera de Barcelona. Carrer Concepció Arenal, 72.
  • Grup 1: Dimarts al vespre de 18.30 a 20.30 h.
  • Grup 2: Dimarts al matí d’11 a 13h.
 • +informació: raquelpicolo3@gmail.com