Una manera molt bona de començar la jornada és dedicar uns minuts a l’escriptura lliure, o l’escriptura automàtica, escriure tot el que et passa pel cap i recollir totes les paraules que vulguin sortir. Hauràs aclarit la teva ment i tot allò que has vomitat damunt del paper no et distraurà i podràs treballar amb més comoditat i concentració.

El primer benefici de l’escriptura diària és netejar la ment.  Bon dia!

L’escriptura també és una eina molt bona per establir objectius i organitzar projectes. Si abans es tractava de l’escriptura automàtica, ara es tracta de fer llistes:  del que he de fer, del que vull fer, dels objectius que tinc per aquest any, de les metes per d’aquí a cinc anys.

Les llistes són escales per arribar als nostres somnis.

escriure

Amb una ment clara i la llista de les tasques escrites, ja tens molt de guanyat. Però encara pots guanyar més si disposes d’una mica de temps per escriure una pluja d’idees en relació a les activitats del dia. Una idea porta a una altra, totes són bones i les escrius, en no res en tindràs moltes d’escrites, algunes de força interessants i que no contemplaves abans de la pluja d’idees.

Moltes vegades les millors idees són les que no veiem.

Tot això ja és molt, però escriure cada dia encara té més beneficis.  Millora les  habilitats de lectura i escriptura, essencials per desenvolupar qualsevol treball i per a la vida diària, i ajuda a processar emocions i esdeveniments.

La lectura també cura.

Escriure uns minuts abans d’anar a dormir i posar en el paper les emocions incòmodes t’ajudarà a clarificar els pensaments i a treure’t l’excés de càrrega. Dormiràs millor i la teva ment, més relaxada, treballarà les emocions i altres els temes pendents mentre dorms, amb més eficàcia.

Escriure sobre les rascades i els grinyols del dia treu càrrega.

Tan si et consideres escriptor com si no, et recomano que escriguis cada dia.

El diumenge 8 de novembre faré un taller d’escriptura creativa sobre Els rellotges de la literatura a la Llibreria Calders. Clica! Apunta’t! Cursos octubre-desembre 2015