Saber plasmar les emocions és un recurs essencial per a l’escriptor de ficció. Per donar vida als personatges cal dotar-los d’emocions versemblants. Explorar el nostre món emocional i el de les persones que ens envolten i buscar paraules per a cada emoció ens ajudarà a  crear personatges de ficció de carn i ossos.

Entrenar la intel·ligència emocional millora la nostra vida, i com a escriptors ens ajudarà a manejar i mostrar els fils del cor dels nostres personatges.

Escriure les emocions ens fa més savis com a persones i més destres com a escriptors.

Balzac cartelL’element clau  de la ficció és l’habilitat de despertar les emocions. El lector s’enganxa a una lectura per la via emocional. Hem de saber tocar-li el cor. Per escriure textos emotius i emocionants ens convé ser conscients de les nostres emocions. Et recomano  que observis les emocions que sents, que les  bategis i les anotis. Segueix l’evolució de les teves emocions, estudia-les. Construeix el teu vocabulari emocional.

També és interessant que et preguntis què sents quan escrius. Zen en el arte de escribir, de Ray Bradbury és un llibre que parla de grapa i d’emoció, de xutar-se l’escriptura en vena perquè no s’apagui la flama creativa, la flama de la vida. De la passió d’escriure que es traspassa a les històries i personatges de ficció. Les emocions són la sang de la ficció i de la vida.

Com a escriptors busquem llaços que connectin amb els lectors. Els hem d’escoltar, al bus, al bar, a les xarxes socials. I ens hem de posar al seu lloc, a la seva pell. No oblides que no són els arguments els que persuadeixen sinó les emocions, que capturar el cor és la via principal de connectar amb els lectors.