fbpx

Totes les estacions de l’any són favorables per a l’escriptura. L’hivern ens convida al silenci, gran amic dels artistes, a cuidar de les llavors creatives i afavorir la seva germinació.

En els tallers d’escriptura creativa del trimestre d’hivern em centraré en el treball de projectes personals i en l’escriptura terapèutica, sense oblidar les tècniques narratives bàsiques.

El goig d’escriure (projecte personal)

El goig d’escriure” és el taller que m’hauria agradat trobar quan començava a generar textos amb pretensions literàries, un espai per transitar i incorporar l’escriptura i la lectura al meu ritme i ben acompanyada, on l’itinerari individual preval sobre els objectius d’aprenentatge de grup.

El gener de 2018 vaig posar en marxa l’espai d’escriptura creativa “El goig d’escriure” i, quatre anys després, estic molt contenta de l’experiència. Va sorgir de manera natural després de més de quinze anys com a professora d’escriptura per a diverses entitats i per compte propi. Volia fer realitat el meu somni de taller d’escriptura, i ho vaig fer.

El meu model són els dojos d’arts marcials i, també, l’aprenentatge musical i de les arts plàstiques. Als dojos els cinturons de tots els colors (nivells) entrenen i lluiten junts i aprenen els uns dels altres. A “El goig d’escriure” tothom aprèn de tothom i cadascú avança al seu ritme i en la seva direcció particular. El camí individual de cadascú és el centre de l’espai d’escriptura i jo assumeixo principalment el paper d’acompanyant i facilitadora.

Quins són els requisits per apuntar-s’hi?

  • Que gaudeixis de l’escriptura i a lectura.
  • Que tinguis un projecte d’escriptura per desenvolupar.
  • Que vulguis aprendre i millorar.

Pots trobar la informació pràctica aquí:

EL goig d’Escriure : Raquel Picolo

El goig d'escriure

Escriptura terapèutica

L’escriptura té un gran poder catàrtic, i sembla demostrat que escriure sobre sentiments profunds lligats a experiències traumàtiques millora la fortalesa psicològica i biològica.

Escriure per ser més feliç.

Escriure ens ajuda a travessar i acceptar el dolor i les pèrdues, a transitar per les boires de la ment, perquè la paraula escrita és un canal per alliberar paraules silenciades i emocions contingudes, i per elaborar situacions no resoltes, per recuperar els somnis i despertar a la poesia de la vida.

El monòleg interior, el text sensorial, les metàfores, les imatges oníriques, els escrits contemplatius, les cartes, el diari personal i el conte són algunes de les tècniques d’escriptura creativa que ens ajuden a obrir portes i a convertir les amenaces internes en aliades.

Els éssers humans organitzem la nostra experiència vital en forma de narració. L’acció de narrar construeix la nostra experiència alhora que és la base per comprendre-la, per això la psicoteràpia es pot considerar com a un procés de reescriptura.

Només el fet d’aventurar-se en la pàgina en blanc i conrear-la és un camí de transformació. L’escriptura és una bona amiga.

Adreçat a totes aquelles persones que vulguin escriure per viure millor, per explorar el seu món intern i ser les guionistes de la seva vida. També als professionals dels àmbits de la salut, l’ensenyament i l’atenció d’infants, adolescents i famílies que vulguin experimentar i conèixer les eines més interessants de l’escriptura creativa.

Per detalls pràctics aquí.

Escriptura Terapèutica : Raquel Picolo

escriptura terapèutica

Els secrets de la narració

És el taller que faré a la Casa Elizalde des de finals de gener a finals de març. Treballarem les tècniques narratives bàsiques. Encara no han penjat els tallers d’hivern a la pàgina web, però ben aviat ho faran i podràs trobar tota la informació aquí.

escriure bé

Pròximes presentacions d’Art brut:

  • Biblioteca Can Manyer, Vilassar de Dalt, el 17 de desembre, amb Montserrrat Morera.
  • ETV Llobregat TV, 10 gener, amb Jaume Marfany.
  • Amics de les Arts Terrassa, 23 de febrer, amb Josep Anglada.
%d bloggers like this: