Sóc escriptora i professora d’escriptura creativa i vull persuadir-te perquè em segueixis. A tu i al nombre més gran possible de lectors.

Escric aquest post al mateix temps que reflexiono sobre el que escric. No és que la mà de la reflexió freni la mà de l’escriptura, es donen marxa l’una a l’altra. Però encara m’estic repetint les bondats i la necessitat de persuadir, perquè no les tinc prou assimilades. Escric aquest post per tu, per persuadir-te amb suggeriments que et poden ser útils, i també l’escric per mi, que vull assimilar una mica més les lleis bàsiques de la persuasió.

concert

Sobre la persuasió s’ha escrit molt, però aquí només vull parlar de tres lleis simples, de gran abast i potents.

1: La Llei de reciprocitat

El nucli d’aquesta llei és el fet que quan algú fa alguna cosa bona per nosaltres, tenim necessitat de fer alguna cosa bona per a ells a canvi, conscientment o inconscient.

Per exemple, jo escric cada setmana una entrada al blog amb informació i reflexions sobre l’escriptura i la lectura que penso que són útils i interessants pels meus lectors. Si aprecies sincerament el meu regal, segons la llei de la reciprocitat em correspondràs en algun moment. Ja he comprovat que és així.

Si t’agraden els meus posts a www.raquelpicolo.net, t’hi pots subscriure i rebràs totes les entrades al teu e-mail, estaràs informat de tot el que hi publico i jo estaré contenta de tenir-te entre els subscriptors.

2: La Llei de la prova social

Aquesta llei ens diu que quan les persones no estan sabem què fer, tendim a mirar què fan o que opinen altres. Els éssers humans tenim un impuls molt fort de fer el que els nostres companys consideren socialment acceptable.  “Si tothom ho està fent, llavors ha de ser una bona cosa”.

El tipus més comú és el testimoni que aprova directament el meu treball.

Per exemple, Vicenç Llorca, referint-se al recull de contes La nit als armaris diu: “Picolo reïx a construir un nexe entre el món tradicional i el modern, entre la cultura de muntanya i la societat urbana actual”.

També tenim l’opció d’aprofitar cites de persones àmpliament conegudes. Vull persuadir un nombre més gran de lectors, per això aquest post d’avui és diferent. “Si busques resultats diferents no facis sempre el mateix” (Albert Einstein)

O puc mostrar com agrada als altres: “Més de 16000 visites a www.raquelpicolo.net en poc més d’un any”. Això està molt bé. Gràcies als que ja em llegiu!

3: La llei de l’escassesa

Quan alguna cosa es fa més escassa, el nostre desig de posseir-la, usar-la, o experimentar-la és molt més forta. Prendre part en l’avantatge d’una oferta també és un exemple de la llei de l’escassetat.

Per exemple: “Només puc agafar més cursos d’escriptura els dilluns i dimarts a la tarda.” O “No deixis passar l’oportunitat i apunta’t al VIII Taller d’Escriptura Creativa a Esterri d’Àneu, només hi ha 12 places, s’omplirà de seguida!”

Una comprensió eficaç de les lleis de la persuasió, ens obrirà noves oportunitats, nous escenaris i nous seguidors.

T’he persuadit? Si creus que l’article pot interessar als teus amics, difon-lo! Gràcies.

Per veure els tallers d’escriptura creativa que faré a la muntanya clica a Pirineu.