fbpx

Escriptura terapèutica

“Escriure per viure millor”

Escriure ens ajuda a fer realitat els nostres somnis i despertar la poesia de la vida; a travessar i acceptar el dolor i les pèrdues, a transitar per les boires de la ment.

La paraula escrita és un canal per alliberar paraules silenciades i emocions contingudes, per elaborar situacions no resoltes. Per recuperar els desitjos de l’ànima.

 

el goig d'escriure escriptura terapeutica

L’escriptura té un gran poder catàrtic, i sembla demostrat que escriure sobre sentiments profunds lligats a experiències traumàtiques millora la fortalesa psicològica i biològica.

Els éssers humans organitzem la nostra experiència vital en forma de narració. L’acció de narrar construeix la nostra experiència alhora que és la base per comprendre-la. La psicoteràpia es pot considerar com a un procés de reescriptura.

 

El monòleg interior, el text sensorial, les metàfores, les imatges oníriques, els escrits contemplatius, les cartes, el diari personal i el conte són algunes de les tècniques d’escriptura creativa que ens ajuden a obrir portes i a convertir les amenaces internes en aliades.

Només el fet d’aventurar-se en la pàgina en blanc i conrear-la és un camí de transformació. L’escriptura és una bona amiga.

 

Llegeix els meus articles sobre escriptura terapèutica a Tribuna del Maresme.

 

escriptura terapeutica

Adreçat a totes aquelles persones que vulguin escriure per viure millor, per explorar el seu món intern i ser les guionistes de la seva vida.

També als professionals dels àmbits de la salut, l’ensenyament i l’atenció d’infants, adolescents i famílies que vulguin experimentar i conèixer les eines més interessants de l’escriptura creativa.

Escriptura terapèutica:

 

Objectius:

  • Conèixer i experimentar els recursos de l’escriptura creativa amb més potencial terapèutic: escriptura automàtica, diari personal, cartes, monòleg interior, conte terapèutic, paraules que curen, diàleg…
  • Gaudir dels efectes beneficiosos de l’escriptura.
  • Convertir l’escriptura en una aliada de vida.

Continguts:

  • Tècniques de desbloqueig.
  • Tècniques introspectives.
  • Tècniques específiques per a problemes concrets: crisi, trauma, autoestima, tancament, exploració, etc.
  • El joc creatiu i l’art d’escriure.

Detalls d’organització

 

 

 

PRÒXIMA EDICIÓ:  PRIMAVERA 2024

En directe des de casa via ZOOM

Màxim 7 persones/ Mínim 4 persones

10 sessions (20 hores). Dimarts de 18 a 20 h

Inici: 9 d’abril de 2024

Preu per trimestre: 225 euros

Reserva de plaça

Vull reservar una plaça al taller Escriptura terapèutica ZOOM Primavera 2024

hola@raquelpicolo.net

Política de Privacitat

10 + 7 =

En emplenar el formulari estàs donant el consentiment exprés al tractament de les teves dades (guardar el teu comentari i dades del formulari en el blog) conforme al Reglament General de Protecció de Dades (RGPD).

EL MEU nom és Raquel Picolo i sóc la responsable d’aquest lloc, la finalitat del qual és l’enviament d’informació i formació sobre escriptura, amb la legitimació del teu consentiment atorgat en el formulari.

El destinatari de les teves dades és Webempresa (el hosting d’aquest blog, situat a Espanya) i podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació o supressió de les teves dades (vegeu la política de privacitat).