fbpx

Escriptura terapèutica

“Escriure per viure millor”

Escriure ens ajuda a travessar i acceptar el dolor i les pèrdues, a transitar per les boires de la ment. La paraula escrita és un canal per alliberar paraules silenciades i emocions contingudes, per elaborar situacions no resoltes, per recuperar els somnis i despertar a la poesia de la vida.

L’escriptura té un gran poder catàrtic, i sembla demostrat que escriure sobre sentiments profunds lligats a experiències traumàtiques millora la fortalesa psicològica i biològica. 

el goig d'escriure escriptura terapeutica

El monòleg interior, el text sensorial, les metàfores, les imatges oníriques, els escrits contemplatius, les cartes, el diari personal i el conte són algunes de les tècniques d’escriptura creativa que ens ajuden a obrir portes i a convertir les amenaces internes en aliades.

Els éssers humans organitzem la nostra experiència vital en forma de narració. L’acció de narrar construeix la nostra experiència alhora que és la base per comprendre-la. La psicoteràpia es pot considerar com a un procés de reescriptura.

Només el fet d’aventurar-se en la pàgina en blanc i conrear-la és un camí de transformació. L’escriptura és una bona amiga.

Adreçat a totes aquelles persones que vulguin escriure per viure millor, per explorar el seu món intern i ser les guionistes de la seva vida.

També als professionals dels àmbits de la salut, l’ensenyament i l’atenció d’infants, adolescents i famílies que vulguin experimentar i conèixer les eines més interessants de l’escriptura creativa.

escriptura terapeutica

Escriptura terapèutica:

 

Objectius:

  • Escriure sense por.
  • Conèixer recursos de l’escriptura creativa amb potencial terapèutic: escriptura automàtica, diari personal, cartes, monòleg interior, poesia, contes, paraules que curen, el diàleg…
  • Gaudir dels efectes beneficiosos de l’escriptura.

Continguts:

  • Escriptura i vida.
  • Tècniques de desbloqueig.
  • Tècniques introspectives.
  • El joc de la paraula.
  • Tècniques específiques per a problemes concrets: fases d’una crisi, tancament, autoestima, exploració.
  • El joc creatiu i l’art d’escriure (l’art cura).

Detalls d’organització

 

 

 

PRÒXIMA EDICIÓ:  PRIMAVERA 2023

En directe des de casa via ZOOM

Màxim 10 persones

10 sessions (20 hores). Dimarts d’11 a 13 h

Inici: 18 d’abril 2023

Final: 20 de juny de 2023

Preu per trimestre: 195 euros.   

Reserva de plaça

Vull reservar una plaça al taller Escriptura terapèutica ZOOM Primavera 2023

hola@raquelpicolo.net

Política de Privacitat

6 + 10 =

En emplenar el formulari estàs donant el consentiment exprés al tractament de les teves dades (guardar el teu comentari i dades del formulari en el blog) conforme al Reglament General de Protecció de Dades (RGPD).

EL MEU nom és Raquel Picolo i sóc la responsable d’aquest lloc, la finalitat del qual és l’enviament d’informació i formació sobre escriptura, amb la legitimació del teu consentiment atorgat en el formulari.

El destinatari de les teves dades és Webempresa (el hosting d’aquest blog, situat a Espanya) i podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació o supressió de les teves dades (vegeu la política de privacitat).