fbpx

Escriure

Sense Por

Escriure sense por. Manual d’escriptura creativa (Primera edició del 2019 i segona el 2022) és un recull de notes destil·lades al llarg de disset anys d’ensenyament de l’escriptura creativa.

Hi trobaràs pensaments, textos de creació pròpia i propostes d’activitats que considero que poden ser molt útils tant per als que comencen a explorar l’aventura d’escriure com per als que continuen endinsant-s’hi.

Parlo d’aquelles qüestions que durant l’aventura de fer-me escriptora i mestra d’escriptura m’he adonat que són essencials.

 

Escriure sense por és la idea principal del llibre.

No podem arribar gaire lluny carregats amb la por de fer les coses malament, sense confiar en les nostres idees i les nostres paraules.

Aquesta afirmació també és vàlida per als escriptors que ja són uns virtuosos teixint mots i lligant frases.

Si escriuen amb por, por a quedar malament, per exemple, o a sortir de la seva zona de seguretat, per més gran que sigui el domini tècnic, difícilment experimentaran l’art d’escriure, el goig i la tremolor interna que sentim durant el procés de la creació.

Per escriure amb art s’ha d’escriure sense por.

Insisteixo molt en aquesta idea, des de diversos angles, perquè és clau i decisiva en la creació literària i no se’n parla tant com caldria.

Disponible a la llibreria Índex de Vilassar de Mar, a Casa Manela d’Esterri d’Àneu i a la llibreria Joan Bosch de Barcelona.

Pots comprar-lo, format paper i e-book, a Amazon!

Tallersd'escriptura

Escriure sense por

Escriure sense por planteja qüestions fonamentals, de base, repartides en tres grans apartats.

Primer, respirar, per crear. És a dir, relaxar-nos i aventurar-nos a navegar pel mar obert de la nostra ment.

Segon, posar-nos reptes i restriccions per esmolar els nostres recursos i deixar que ens sorprenguin.

En tercer lloc, rutllar, és a dir, llegir i llegir, escriure i escriure. Perquè a escriure només se n’aprèn escrivint i llegint activament com a escriptor.

La intenció ha estat fer un llibre obert, que generi pensament i reflexió després de la lectura, amb missatges clars, exposats de manera directa i senzilla, amb propostes pràctiques que estimulin la lectura i l’escriptura.

Escriure sense por és un manual per a tallers d’escriptura creativa i també per a viatgers solitaris i autodidactes.

És el meu gra de sorra per ajudar-te a superar la por a escriure.

Escriure sense por

Consulta’m ara