Presentació a la Biblioteca de Vilassar de Mar. Un goig!

Et presento la meva nova criatura Escriure sense por. Manual d’escriptura creativa. L’he escrit per ajudar els meus alumnes, exalumnes i alumnes potencials a fer créixer la seva escriptura.

Escriure sense por. Manual d’escriptura creativa és un recull de notes destil·lades al llarg de disset anys d’ensenyament de l’escriptura creativa. Vol ser un estímul, un recurs i una finestra per a aquelles persones interessades en el plaer i l’art d’escriure. Hi trobaràs pensaments, textos de creació pròpia i propostes d’activitats que considero que poden ser molt útils tant per als que comencen a explorar l’aventura d’escriure com per als que continuen endinsant-s’hi. Parlo d’aquelles qüestions que durant l’aventura de fer-me escriptora i professora d’escriptura, que encara continua, m’he adonat que són essencials.

Vídeo: Elisabet Claveria. Llibreria J. Bosch.

Escriure sense por és la idea principal del llibre. No podem arribar gaire lluny carregats amb la por de fer les coses malament, sense confiar en les nostres idees i les nostres paraules. Aquesta afirmació també és vàlida per als escriptors que ja són uns virtuosos teixint mots i lligant frases. Si escriuen amb por, por a quedar malament, per exemple, o a sortir de la seva zona de seguretat, per més gran que sigui el domini tècnic, difícilment experimentaran l’art d’escriure, el goig i la tremolor interna que sentim durant el procés de la creació. Per escriure amb art s’ha d’escriure sense por. Insisteixo molt en aquesta idea, des de diversos angles, perquè és clau i decisiva en la creació literària i no se’n parla tant com caldria.

Escriure sense por planteja qüestions fonamentals, de base, repartides en tres grans apartats. Primer, respirar, per crear. És a dir, relaxar-nos i aventurar-nos a navegar pel mar obert de la nostra ment. Segon, posar-nos reptes i restriccions per esmolar els nostres recursos i deixar que ens sorprenguin. En tercer lloc, rutllar, és a dir, llegir i llegir, escriure i escriure. Perquè a escriure només se n’aprèn escrivint i llegint activament com a escriptor.

La intenció ha estat fer un llibre obert, que generi pensament i reflexió després de la lectura, amb missatges clars, exposats de manera directa i senzilla, amb propostes pràctiques que estimulin la lectura i l’escriptura. Escriure sense por és un manual per a tallers d’escriptura creativa i també per a viatgers solitaris i autodidactes. És el meu gra de sorra per ajudar-te a superar la por a escriure.

Et proposo que juguis amb les paraules, que escriguis amb tots els sentits, que et facis preguntes creatives, que llegeixis en veu alta, que et posis limitacions i obstacles perquè la teva escriptura brilli més. Que escriguis sense parar, sense pensar i sense por.

Si encara no ho has fet, pots descarregar-te els primers capítols.

Pots comprar-lo en paper o versió e-book a Amazon.es.

També a la Llibreria Índex de Vilassar de Mar , a Casa Manela d’Esterri d’Àneu i a la LLibreria Joan Bosch de Barcelona.

Presentacions programades:

  • Llibreria Joan Bosch el dia 7 de febrer a les 19 h. 
  • Fira SíDona. Sant Andreu de Llavaneres. 9 de març.
  • Biblioteca de Vilassar de Mar el 15 de març a les 19 h.
  • Ecomuseu d’Esterri d’Àneu el 23 de març a les  19 h.

Presentació a la llibreria J. Bosch de Barcelona. 7 de febrer de 2019.

Pots escoltar la interessant conversa amb la Conxi del programa Sota les llambordes de Ràdio Caldes i l’Elisabet Claveria aquí.