fbpx

El meu propòsit és ser cada dia més artista i ajudar els altres a ser-ho. Aquest és l’alè del nou espai d’escriptura “El goig d’escriure” que iniciaré el dia 15 de gener. Ser més artista vol dir ser més creatiu i ser més un mateix. Aquestes dues coses són els fonaments de l’art: aventurar-se al desconegut i crear (creativitat) i ser original i únic (ser al màxim un mateix). La paraula artista és un paraigua molt gran, diria que infinit, jo quan parlo d’artista em refereixo a  escriptora i escriptor. L’art d’escriure tampoc s’acaba mai.

Què necessita un artista de l’escriptura? Recursos tècnics. Poder expressar-se i compartir els seus textos. Que l’estirin i l’esperonin. Sí, tot això és imprescindible i als tallers de “El goig d’escriure” hi serà. Però encara és més important que aprenguis a confiar en la teva escriptura i a esmolar el teu olfacte escriptor, per anar construint el teu itinerari personal i únic, el teu fons d’artista. Aquesta part de tenir cura de cada escriptor individual és la raó principal de “El goig d’escriure”, un espai d’acompanyament d’escriptores i escriptors, sense nivells, amb un únic far: ser cada dia més artistes.

Aquest matí he vist sortir el sol darrere la mar plana. No és la primera vegada i sí que és la primera vegada. L’instant de dir “Bon dia sol, vermell nadó, ets preciós i m’agrada molt veure’t” és únic i irrepetible. M’he quedat bocabadada, com sempre, i he escrit aquestes frases a la meva llibreta mental:

En un segon tota una eternitat,

en un segon podem renéixer.

En els segons que tarda el sol a enlairar-se a l’horitzó,

una bola taronja, brillant i màgica,

podem renéixer.

Podem renéixer entre l’instant que comencem a escriure

i l’instant que acaben el poema o el conte o la novel·la.

No importa si són segons, minuts, dies o anys,

és un instant.

No crec en la reinvenció,

em sembla una paraula de plàstic, freda i buida.

Sí que crec en el renaixement,

en els infinits renaixements de cada instant.

El goig d’escriure i “Escriure sense por. Manual d’escriptura creativa” són les meves estimades criatures del 2019: