fbpx

1. El primer benefici de l’escriptura diària és netejar la ment.

Una manera molt bona de començar la jornada és dedicar uns minuts a l’escriptura lliure, o escriptura automàtica, escriure tot el que et passa pel cap i recollir totes les paraules que volen sortir. Hauràs aclarit la teva ment i tot allò que has vomitat damunt del paper no et distraurà i podràs treballar amb més comoditat i concentració la resta del dia.

2. Les llistes són escales que ens ajuden a arribar als nostres somnis.

L’escriptura també és una eina molt bona per establir objectius i organitzar projectes. Si abans es tractava d’escriptura automàtica i deixar-se portar pel corrent, ara es tracta de centrar-se a fer llistes:  tasques a fer, coses que vols fer, objectius que tens per avui, per aquest mes o per tot l’any, les metes per a d’aquí a cinc anys.

3. Moltes vegades les millors idees són les que no veiem.

Amb una ment clara i la llista de les tasques del dia escrites, ja tens molt de guanyat. Però encara pots guanyar més si disposes d’una mica de temps per escriure una pluja d’idees relacionades amb les tasques del dia. Una idea porta a una altra i de seguida en tindràs moltes d’escrites, d’entrada totes són bones. Segur que n’hauràs anotat algunes de força interessants  i que no contemplaves abans de la pluja d’idees.

4. La lectura també cura.

Escriure cada dia encara té més beneficis.  Millora les  habilitats de lectura i escriptura, essencials per desenvolupar qualsevol treball i per a la vida diària, i ajuda a processar emocions i esdeveniments. La lectura i l’escriptura són curatives.

5. Escriure t’ajuda a dormir millor.

Escriure uns minuts abans d’anar a dormir i posar en el paper les emocions incòmodes, t’ajudarà a clarificar els pensaments i treure’t l’excés de càrrega. Dormiràs millor i la teva ment, més relaxada,  treballarà les emocions i altres els temes pendents amb més eficàcia mentre dorms.

Tant si ets escriptor com si no, et recomano que escriguis cada dia.

artinatura3Si t’agrada escriure i la muntanya, vine als tallers d’estiu al Pirineu: Clica!