fbpx

Acabo de parir el primer llibre d’assaig no encarregat de la meva vida i ho vull celebrar.  I això no és tot, també  és el meu primer llibre en paper autopublicat. L’any passat vaig publicar alguns e-books de contes. Havia fet algun intent abans, però mai havia arribat al final del procés, perquè no ho veia clar, això de l’autopublicació. Purs prejudicis, perquè, si tens l’original ben preparat, i ho fas en una plataforma d’autopublicació, la resta és prendre quatre decisions i prémer quatre tecles, però requereix una bona disposició d’ànim. Requereix autoestima. Ens venen que l’autopublicació és poc seriosa, que més enllà dels filtres dels segells editorials els bons llibres no existeixen. Fals, oi? Estic d’acord que algunes editorials són garantia de qualitat de continguts  i literària, però no totes. D’obres de flagrant baixa qualitat amb marca editorial, n’hi ha moltes. En aquest moments, però, algunes grans marques del món del llibre han muntat les seves plataformes d’autopublicació perquè no es volen deixar escapar aquest bocí del pastís, gros i de baix risc empresarial, i que, a més, pot funcionar com una pedrera d’autors per segellar formalment.

1386544738v7rbo

L’any passar al suplement de cultura de El País va sortir un reportatge de Virginia Collera sobre l’autopublicació titulat “Autores atareados” , un títol molt escaient. Fes-ho tu mateix no porta la baixa qualitat implícita. El que porta implícit és una feinada, perquè tots els mecanismes i engranatges del món del llibre estan pensats per a les publicacions a càrrec d’una editorial. L’escriptor que s’autopublica, si vol que l’entrevistin, que facin crítiques del seu llibre, que el convidin a esdeveniments literaris, haurà de vendre un munt de còpies contra tot pronòstic, i només així serà  notícia. És un fet que l’autopublicació està en auge i, també, que el referent continua sent la marca dels segells editorials tradicionals.

La meva nova criatura, Pinzellades d’escriptura creativa, recull el destil·lat de dotze anys de dedicar-me a la docència de l’escriptura creativa i tot l’amor i la il·lusió que hi he posat,  pensant i conduint tallers i cursos, escrivint aquest llibre que neix amb els posts que he anat publicant al blog aquest últim any, i que he endreçat, revisat, completat i reescrit per fer aquest llibre.

És un llibre senzill d’edició i de paraules, però carregat de substància i d’amor. No és que m’hagi tornat cursi, ho podria matisar o explicar-ho d’una altra manera, però la paraula justa és amor. L’escriptura creativa per mi és, sobretot, amor. Amor a la vida, amor a mi mateixa, amor als altres. Amor a l’art.

0-page-001

En tenia ganes, d’autopublicar-me, i  Pinzellades d’escriptura creativa m’ha semblat el llibre ideal per aquesta petita aventura. Perquè és com un manual de  classe que vull que arribi directament i sense espera al seus destinataris. Perquè la gràcia de l’autoedició és atansar-te al lector directament, sense haver de buscar editorials  ni adaptar-te  al color de la seva marca.

Celebro la publicació de Pinzellades d’escriptura creativa, publicat a la plataforma d’autopublicicó de Bubok. És una sort que el pugui publicar, perquè no l’he escrit per mi sinó pensant en aquelles persones que els agrada escriure.  I el que desitjo és que arribi al màxim de lectors.  Un llibre senzill,  escrit amb amor, de trajectòria personal, que inclou petites  propostes que disparen l’escriptura cap a camins  insospitats.

Us deixo amb alguns dels cursos de que faig aquesta tardor:

Taller Conte Literari NoLLegiu

ELS RELLOTGES DE LA LITERATURA

Escriptura i natura CAN