fbpx

Club de lectura de novel·la històrica Biblioteca Sofia Barat

Ambientada l’any 1957 a Barcelona, aquesta novel·la gràfica és un homenatge als dibuixants d’historietes de l’Editorial Bruguera i a l’intent d’un grup d’ells de tirar endavant una publicació pròpia i ser els amos de les seves creacions. Crònica sentimental molt ben il·lustrada de l’Espanya que va créixer amb Purgarcito, el TBO, Javato i Capitan Trueno.

 

Club de lectura Biblioteca Josep Soler Vidal. Gavà

Un lloc sense nom i una època indeterminada. Una història mítica, cruel i esborronadora. Bella. La novel·la inacabada i pòstuma de Mercè Rodoreda, però no incompleta. És el text que més m’ha impressionat del que he llegit d’aquesta autora, que tinc en un altar literari i he llegit força. M’ha impressionat moltíssim la bellesa i la densitat. M’ha deixat molt impactada, muda, pensant ja en la relectura.

 

Cafè amb lletres. Biblioteca Central de Cerdanyola

Un amor és emocions en vena, elegància i art. Personatges entranyables i una família que ja tenen un recorregut des d‘Una madre. Grans personatges, sobretot l’Amalia, tractats amb fondària psicològica i paraules petites i casolanes. Un amor és narració elegant, literatura. Una novel·la que t’arrenca llàgrimes i somriures, grans riallades que no pots aturar.

 

Club de lectura Biblioteca Can Manyer. Vilassar de Dalt.

Llegir Clarice Lispector és una experiència lectora potent que ens demana una disposició especial. Que llegim com ella diu que escriu, tenint la paraula com a esca: la paraula pescant tot el que no és paraula. Clarice Lispector ens demana que deixem a banda el raciocini i que experimentem la lectura amb tot el cos.

Aigua Viva  s’ha de llegir a poc a poc sentint la lectura. No passa res si no entenen el cent per cent del text, Clarice Lispector diu que no vol que l’entenguem amb la raó sinó que experimentem la lectura.

Vull copsar l’it per poder pintar no pas una àguila i un cavall sinó un cavall amb les ales obertes de gran àguila.

 

Autora convidada al Taller L’art d’inventar històries Casa Elizalde. La vida és un trencaclosques que va perdent peces. La primera novel·la de Núria Martínez és una història de dol i de superació

 

 

 

 

 

 

 

Núria Abelló. Exalumna del Taller d'escriptura creativa la Casa Golferichs. Ha fet un llibre testimonial on ha donat veu a les pageses i els pagesos del prat.

Núria Abelló. Exalumna del Taller d’escriptura creativa la Casa Golferichs. Ha fet un llibre testimonial on ha donat veu a les pageses i els pagesos del prat.

Maite Moreno, exalumna del taller d’escriptura de la Casa Golferichs va guanyar el premi Delta 2018 amb la seva primera novel·la “S’ha acabat”.