fbpx

Club de lectura Biblioteca Sofia Barat. Barcelona.

“Un altre llibre sobre la guerra!” van exclamar alguns membres del club de lectura quan van agafar el llibre al desembre, però la tertúlia sobre aquesta novel·la, al gener, va ser molt interessant i apassionada. És un llibre sobre la segona guerra mundial narrat des del punt de vista dels perdedors, dels nois soldats alemanys mobilitzats la primavera del 1945 malgrat que ja sabien que la guerra estava perduda. Escrita per un autor alemany que no coneixia i que ha despertat la meva admiració. Una història narrada des dels ulls d’un soldat de disset anys que ens mostra, més que no pas ens explica, escenes de la guerra i de vida, no només humana sinó també d’altres elements del paisatge que contemplen amb indiferència l’absurditat de la guerra.  Una gran novel·la que toca grans temes de l’ànima humana com l’amistat, culpa, la innocència i la llibertat.

 

Club de lectura Biblioteca de Vilassar de Mar. #Llegir el teatre.

Una comèdia de William Shakespeare on l’amor triomfa, com és d’esperar d’una comèdia d’embolics, però que ho fa d’una forma inesperada. Una obra on el llenguatge també és protagonista i que és una festa de la paraula, de les paraules que amplien el coneixement, de les que marquen classe social, dels jocs de paraules. Una comèdia escrita el 1595 i on les dones porten literalment els pantalons. Shakespeare és una marca que no falla.

 

Programa “Cafè amb lletres”. Biblioteca de Cerdanyola.

És una alegria trobar entre les novetats i, a més, guanyadora del Premi Nèstor Luján de Novel·la històrica, una història de pirates narrada a l’estil dels clàssics de la novel·la d’aventures com Verne, Stevenson, Salgari o Conrad, Perquè molts lectors hem entrat d’adolescents al món fascinant de la lectura per la porta de les novel·les d’aventures i hem encetat la lectura de grans clàssics gràcies a aquestes novel·les apassionants que gairebé sempre són un cant a la llibertat, com ho és aquesta novel·la de David Martí que m’ha transportat a les nits d’estiu de la meva adolescència quan llegia amagada sota les mantes amb una llanterta llegia les novel·les de Julio Verne i les aventures de Sandokan.

 

Aquest llibre, que he autoeditat amb tot l’amor que es mereix, és un recull de pensaments, activitats i textos de creació pròpia. L’he escrit pensant en els meus alumnes i en totes les persones que es vulguin endinsar en l’aventura d’escriure o ja ho hagin fet. És l’essència de disset anys dedicats a l’ensenyament de l’escriptura creativa.

El podeu comprar en format paper i en e-book a Amazon. També està disponible en paper a la llibreria Índex de Vilassar de Mar i a la llibreria Joan Bosc de Barcelona.