fbpx
Club de lectura de novel·la històrica de la Biblioteca Sofia Barat. Barcelona Novel·la Històrica.


Una novel·la històrica de tall clàssic, en el millor sentit de la paraula. Ambientada en el moment de la fundació de la colònia romana Barcino. No és una novel·la de romans, també i sobretot, és una novel·la de laietans. Isabel García Tròcoli, una historiadora expecta en aquest període històric, ha escrit una novel·la apassionant.

Biblioteca Can Manyer. Vilassar de Dalt.
Biblioteca Josep Soler Vidal. Gavà.

La biografia novel·lada de la pintora Charlotte Salomon, que va morir en un camp d’extermini nazi, escrita en prosa com si es tractés d’un poema, d’una cançó de bressol segons l’autor. David Foenkinos sap trobar la forma senzilla d’allò que és molt complex i treure llum d’una història molt dura i terrible. Un cant a la força de l’art i al talent artístic i una aposta per la bellesa, que no esquiva l’horror però tampoc s’hi recrea. Una joia.

Autor convidat al taller d’escriptura creativa de la Casa Golferichs.

Francisco Veiga és professor d’història contemporània i actual a la UAB i és autor de nombrosos articles i assaigs sobre diversos temes d’història actual. “Ciudad para ser herida” és la primera obra d’una trilogia de novel·les d’espies ambientades a la Barcelona del procés. Impossible avorrir-se.

Coautora amb dos microcontes: el Negre i Nusos.

Felicitar agrair al Jordi Masó aquesta esplèndida antologia de microcontes en català en la qual participo. Un gran resum de nou anys de publicar microrelats al seu blog “La bona confitura”. Molt recomanable!

El meu espai d’escriptura: El goig d’escriure
El meu manual d’escriptura creativa: Escriure sense por.