fbpx
Club de lectura Biblioteca Sofia Barat

Dolors, Victoria i Alejandro són tres nens a finals de gener de 1939. Tres supervivents. El seu futur dependrà de les decisions que prendran els seus pares, del bàndol republicà, mentre les tropes vencedores entren en una Barcelona aterrida i cruelment delmada per la guerra. Dolors Carulla, Victoria Almirall i Alejandro Moral viuran tres vides diferents, tres destins allunyats que confluiran setanta anys després.

Club de lectura Biblioteca de Vilassar de Mar. Programa Llegir el teatre.

A la vora d’un pantà es troba un edifici gairebé abandonat, en el qual durant força temps només hi ha viscut unes poques aranyes enormes. Després de set anys, Àngel torna a aquesta casa i demana als seus veïns que escullin el color amb el qual pintar la façana. Aquesta pregunta que, aparentment, desprèn generositat extrema serà latent al llarg de l’obra com a motor dramàtic d’una peça en què el dramaturg Paco Zarzoso retrata la desolació de la vida allunyada del contacte amb la resta de la societat, i fortament marcada per les cicatrius que els lliguen als seus records més incòmodes, per la crisi econòmica i pel drama de despoblament i desnonaments.

Teatre de bon llegir. Paraules belles.

Club de lectura Biblioteca Sofia Barat.

Crònica de la vida literària i cultural els últims cinquanta anys a Barcelona. I la tesi que les olimpíades van tallar la relació entre els creadors i els gestors de la ciutat que van generar i imposar un discurs allunyat dels creadors. Publicada l’any 2001 s’ha reeditat el 2019 juntament amb El gran novel·loide de Barcelona que és un mapa literari dels últims quinze anys.

El plaer de llegir assaig.

Clubs de lectura Biblioteca Josep Soler Vidal, de Gavà, i Biblioteca Can Manyer, Vilassar de Dalt.

Marín-Dòmine ha escrit arran de la mort del pare i la voluntat de voler publicar les seves memòries un text extraordinari sobre el desarrelament que s’hereta d’una generació a l’altra. Un llibre escrit des de la distància i la proximitat, amb una gran cura del llenguatge. Un llibre introspectiu, de recerca, escrit amb un bon coneixement del tema de la memòria i, també, de la literatura. Ens mostra com la memòria familiar no només és important en un sentit històric sinó també per construir la identitat individual.

Un goig de lectura.

L’espai d’escriptura a la Sagrera (Barcelona).

El manual d’escriptura Escriure sense por.

Els tallers d’estiu al Pirineu.

%d bloggers like this: