fbpx
Traducció de Xavier Riu
Club de lectura Biblioteca Sofia Barat.

El plaer de llegir i transitar per la memòria de l’Europa de la primera meitat del segle vint i del protagonista. El goig de passejar pels paisatges de camp de la Gran Bretanya dins de la pell d’un autèntic majordom anglès. Una novel·la moral, dolçament literària. El que resta del dia és una joia.

Club de lectura Biblioteca Can Manyer. Vilassar del Dalt

Un clàssic de la ciència-ficció. Ursula Le Guin per mi és un far, des de jove, quan em vaig extasiar llegint la sèrie dels llibres de Terramar. Com a escriptora m’agradaria assemblar-m’hi una mica tan aviat com sigui possible. Els desposseïts és una novel·la per passejar-se per espais espacials, desconeguts, però sobretot per pensar i especular sobre temes diversos, des de l’etern dilema del temps a la possibilitat d’una societat fonamentada en el pensament anarquista i ecologista. Està escrita des d’una perspectiva de gènere i ens encara amb diversos dilemes morals. Un viatge lector fascinant i ple d’estímuls que recomano emprendre sense presses.

Club de lectura Biblioteca Josep Soler Vidal. Gavà.

Teoria King Kong més de deu anys després de la seva publicació en francès encara ens sacseja les neurones. Això és elogiós per al llibre i no tant per a la societat que el va inspirar. L’autora dispara sense embuts, provocadora i punxant. Parla de la violació, del matrimoni i la maternitat, de la prostitució i la pornografia, de la repressió del desig. Encara avui és un text feminista dur, que sacseja. Un assaig autobiogràfic molt interessant.

Dia Mundial de la Poesia.
Biblioteca Central de Cerdanyola.

La Institució de les lletres catalanes ha encarregat el poema del dia mundial de la poesia 2019 a la poeta Rosa Fabregat. El seu poema, traduït a vint llengües comença així:

POESIA

Música de l’ànima, teixida amb paraules

Club de lectura Biblioteca de Vilassar de Mar. Programa “Llegir el teatre”.

Calderon de la Barca és un dels grans dramaturgs del segle d’or espanyol. A l’auto sacramental En el mercado del mundo ens pregunta què fem amb allò que ens ha estat donat. Segons Calderon per ser feliç cal saber invertir el millor possible al mercat del mon el talent que un disposa. Maig i juny al TNC dirigida per Xavier Albertí.

Taller d’escriptura Creativa, Casa Golferichs. José Vaccaro autor convidat .
Taller Els secrets de la narració, Casa Elizalde.
Antonia Huertas autora convidada.

OBERTES LES INSCRIPCIONS per als tallers del trimestre de primavera a l’espai d’escriptura EL GOIG D’ESCRIURE. Inscripcions i més informació: raquelpicolo3@gmail.com