fbpx

Al mes de febrer he gaudit  d’un menú força variat i potent. Des de l’escriptora japonesa internacional Banana Yoshimoto fins al nostre Shakespeare en català Àngel Guimerà. Entremig tres clàssics més del segle vint: Jesús Moncada, Manuel de Pedrolo i Georges Orwell.

sueño profundo

Club de lectura de Gavà.

Són contes orientals, emboirats, onírics, a la frontera entre la realitat palpable i les cortines del somni. Personatges sorprenents tractats amb tota naturalitat. Històries llunyanes i universals, catàrtiques. Lectura terapèutica, sempre que no et rebel·lis contra l’estètica, la mirada i la filosofia oriental. Somni profund.

Camí de sirga.jpg

Club de lectura Biblioteca de Vilassar de Dalt.

Un clàssic universal que immortalitza la Mequinensa fluvial i de les mines de lignit. Una novel·la coral que abraça gairebé un segle i que està tan ben escrita que et sorprèn pàgina a pàgina, pels fils argumentals que belluga, per les paraules ebrenques populars trenades amb d’altres de més cultes, per les veus que s’hi barregen i es destrien perfectament, pel tractament humorístic, per les anècdotes, per la documentació… Gràcies, Jesús Moncada.

trajecte final pedrolo

Taller de conte literari. Els Amics de les Arts i Joventuts.

Set contes de ciència-ficció, amb éssers que poden canviar el seu aspecte a voluntat, d’escletxes entre mons i salts en el temps. Homes, dones, robots i humans amb facultats especials. Un llibre que tracta, sobretot, de l’amor, la generositat i la confiança davant el desconegut i amb el que hem volgut commemorar el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo que se celebra aquest 2018.

1984

Taller de relat negre Biblioteca d’Esterri d’Àneu.

Distòpia ambientada en una societat postbèl·lica totalitària i dictatorial, que reflexiona sobre la censura, la reescriptura de la història, la manipulació dels mitjans de comunicació i la falta de llibertat individual en benefici d’un suposat interès comú. Una societat dominada pel Gran Germà, que tot ho sap, tot ho veu i tot ho controla. El protagonista intenta sobreviure i assolir la seva autonomia individual a través de l’amor i de les pròpies creences sense èxit. Un clàssic imprescindible i, malauradament, molt actual.

sol solet guimera

Club de lectura Biblioteca de Vilassar de Mar.

Aquest drama en tres actes va escandalitzar la societat barcelonina quan es va estrenar al teatre Romea l’any 1905. És una obra sobre la solitud, la mentida i el desig sexual de la dona. El pròxim 8 de març s’estrenarà al TNC en versió i direcció de Carlota Subirós.

 

Divendres a les 7 del vespre, a la Biblioteca de Barberà del Vallès, presentaré el saborós llibre d’Isidre Grau Pinyols madurs, publicat per Voliana edicions.

Targetó biolits