fbpx

La memòria de l’arbre és un llibre deliciós. Una història plena de jocs de llenguatge i detalls preciosos, contada des del punt de vista d’un nen. Un llibre que parla de com els records es transmeten, es guarden i es perden.

La memòira de l'arbre

Club de lectura Biblioteca de Vilassar de Mar

Lydia Davis és una escriptora molt intel·ligent que escriu contes a la frontera del gènere. De vegades a un pas de l’aforisme, d’altres dins del registre del diari personal, com una càmera contemplativa que filma la vida sense inici, nus i desenllaç. La seva narrativa és força experimental, amb una prosa aparentment senzilla, perspicaç i irònica. El conte Les vaques em té el cor robat.

Ni puc ni vull

Taller de conte literari. Amics de les Arts de Terrassa.

M’agraden els contes de la Bel Olid. Com diu la contra de Vents més salvatges, són com una flor que neix , tossuda, en una escletxa de l’asfalt. Esmolats i bells.

vents-mes-salvatges_bel-olid_guia

Taller de conte literari. Amics de les Arts de Terrassa

La guerra del Vietnam narrada per un escriptor vietnamita, excombatent del Vietcom i supervivent. Ha estat un descobriment, sobretot pel punt de vista, però també per la prosa sensorial aplicada tant a l’horror com a la llum, a la natura viva i la natura morta. D’una gran sensibilitat per descriure la cruesa i la tendresa de les relacions humanes. Fa créixer petites històries d’amor entre les bombes i la destrucció més brutal.

El dolor de la guerra

Club de lectura de novel·la històrica. Biblioteca Sofia Barat

Numero especial de la revistat Catarsi. Molt recomanable. Perquè està dedicat a Manuel de Pedrolo i perquè toca el vessant fantàstic de la seva obra.

catarsi_numero_22_9127_1gKNWR4J

Tallers d’escriptura al Pirineu, a Esterri d’Àneu i a Farrera.