fbpx

Quim Monzó és un dels nostres clàssics contemporanis, jo sempre recomano llegir-lo. A El millor dels mons, l’últim llibre de contes que ha publicat, hi trobem tretze relats breus i una nouvelle que formen un conjunt sòlid sota el paraigua del títol, alhora que ens ofereix un ventall de temes i de recursos literaris interessants.

el millor dels mons

Taller El conte literari. Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

De gran m’agradaria saber escriure contes fantàstics a l’estil de Cristina Fernández Cubas. Aquesta escriptora m’interessa especialment perquè narra els forats negres de la realitat, una realitat que té moltes més coses inexplicables que explicables. La realitat que intento narrar en alguns dels meus contes. Una mestra.

todos los cuentos

Taller conte literari. Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

El teatre també és per llegir, d’això va el programa Llegir el teatre (TNC i Biblioteques), i Oscar Wilde sempre és una bona opció. La importància de ser Frank, que es representarà al mes de maig al TNC, és una obra àcida i divertida que tracta un tema universal i de tots els temps: la hipocresia social.

la importancia de ser frank

Club de lectura de la Biblioteca de Vilassar de Mar. Programa Llegir el Teatre.

Gabriel Calderon ha estat un dels meus descobriments d’aquest any. Em sembla un dramaturg brillant que sacseja el lector i rebenta els actors. Que rebentin els actors és una comèdia càustica que tracta un tema dramàtic, com és el llegat i la impunitat de les dictadures, i ho fa en clau de ciència-ficció.

que rebentin els actors

Programa Llegir el teatre TNC.

L’altra descoberta ha estat Joan Jordi Miralles, un escriptor amb un grapat de llibres publicats i de premis importants, que fa poc soroll mediàtic i a les xarxes socials (tira cap a mut). Jo no el coneixia i m’ha agradat molt llegir-lo, tot i que no és un autor complaent amb el lector. Una dona meravellosa és una novel·la existencial amb escenes pornogràfiques, gens gratuïtes, que fa un homenatge als professionals sanitaris que vetllen per la vida dels pacients posant de vegades en risc la seva.

UnaDonaMeravellosa

Club de lectura. Biblioteca Josep Soler Vidal. Gavà.

Tallers d’escriptura al Pirineu