fbpx

Els contes de Hemingway, amb tota la càrrega sota l’aigua i a la vista només l’escena, sovint dialogada, amb les al·lusions  necessàries per sentir el gran cos literari colgat d’aigua, són una meravella. Un clàssic per rellegir cada any.

contes hemingway

Tallers de tècniques narratives. Casa Elizalde i Casa Golferichs.

Monika Zgustova ens apropa la Primavera de Praga, la sabata russa damunt dels txecs, l’arribada de la democràcia aigualida després d’anys i anys de resistència clandestina. Ens mostra un jardí d’hivern fet de llibres, pensament, literatura i música.

jardi dhivern

Club de lectura Biblioteca Sofia Barat.

No em canso de recomanar aquesta antologia de relats negres escrits per dones, coordinada per Anna Maria Villalonga, que també n’és autora. Vaig tenir la sort de participar-hi amb un conte que m’agrada molt: Juliana.

novedames

Taller de Conte literari Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa-

Svetlana Aleksiévitx és una autora gran, immensa. En aquest llibre ens mostra la fi de l’home roig, la història de la segona meitat del segle vint i principis del vint-i-u a Rússia i els països de l’ex-Unió Soviètica. Ho fa d’una manera tan intensa, rica, poètica, emotiva i humana que et deixa sense paraules, plena d’una admiració profunda.

temps-de-segona-ma-indd

Club de lectura Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà.

Els contes de Twistanschauung són dels que demanen la participació activa del lector. Tretze contes que comencen a la pàgina 13, amb força cites, amb notes introductòries, fotos, emoticons, notes del traductor… Una prosa elegant i urbana que no hipnotitza el lector sinó que li proposa diversos jocs i diàlegs.

twistanschauung_9788497874304

Taller de Conte literari Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

 

Tallers d’escriptura al Pirineu.