fbpx
El cor de les tenebres

Club de lectura Biblioteca Sofia Barat, Barcelona

Amb la descripció del viatge del capità Marlow pel riu Congo buscant el misteriós Kurtz, el cap d’una explotació d’ivori, Joseph Conrad va escriure un dels testimonis més brutals del sistema colonial que regia una gran part del planeta a finals del segle XIX.
Cent anys més tard El cor de les tenebres és un relat de culte sobre la recerca i el qüestionament dels propis valors, sobre la soledat humana, l’enfrontament de l’home amb la natura i el desencaminament total per pèrdua de criteris i raïls  morals. Un viatge que ens entra i ens sacseja des dels sentits.

 

hI HAVIA UNA VEGADA

Seminaris Conte II – Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

Liudmila Petruixévskaia és una autora destacada de la literatura russa contemporània. Va néixer l’any 1938 a Moscou, on encara resideix. És pintora, dramaturga i cantant en teatrets i cabarets moscovites. La seva narrativa s’ha traduït a més de trenta llengües i les seves obres teatrals han estat representades arreu del món. Una cronista de la devastació i la por, serena i amb sentit de l’humor.

HARUS

Club de lectura Biblioteca Josep Vidal i Soler. Gavà.

El camí del tir amb arc sembla, des de fora, destinat a fer coincidir la punta d’una fletxa amb el centre d’una diana passant per la força d’una corda, però és, com totes les disciplines sagrades, un camí per fer coincidir la fletxa dels pensaments amb la diana dels actes, passant per la corda de les paraules.

Haru és una història de vida, d’aprenentatge. Una  novel·la ètica, ubicada en un lloc indeterminat de l’Orient, que tracta el tema de l’espiritualitat des d’una perspectiva universal. Bella per dins i per fora, ens comença a parlar des de la coberta i el paper del llibre, en l’harmonia amb les paraules del text, clares i harmonioses, musicals.

 

luciaberlin

Club de lectura Biblioteca Can Manyer. Vilassar de Dalt.

Vaig conèixer els contes de Lucia Berlin l’any 2016, i sempre que torno a rellegir-los tinc una immensa alegria. Adoro el seu estil directe i lluminós, trepidant. L’alegria de viure, la vida que no s’atura, càlida, propera, aspra, dolorosa, mostrada amb una distància irònica i sentit de l’humor. Imagino l’autora com a una orella atenta a les veus del carrer, amb una mirada intel·ligent i precisa i un geni creatiu capaç d’encadenar els fets narratius amb una velocitat similar amb què va viure. Una escriptora que sap quan utilitzar l’humor, la duresa  la tendresa.

“Exagero molt i barrejo ficció i realitat, però no dic cap mentida”, va dir.

 

pinyolsmadurs

Presentació de Pinyols madurs a la Biblioteca de Barberà del Vallès.

pinyols-madurs-510x754

L’art i la bellesa de la brevetat. Un bon grapat d’autèntics pinyols madurs, amb tot el que cal per germinar i florir a la ment dels lectors. El mestre Isidre Grau ens ofereix un catàleg de precioses miniatures d’un gran virtuosisme narratiu que recomano a tothom i, especialment, als meus alumnes de tècniques narratives i conte literari.

Tallers d’estiu al Pirineu: clica!