fbpx

L’element més irresistible de les històries és la seva capacitat d’emocionar. El lector s’enganxa a un llibre quan aquest és capaç de tocar-li el cor. Per això has de desenvolupar l’habilitat de despertar emocions amb paraules i, per poder fer això, escriure textos emocionants i emotius, cal que siguis conscient de les teves emocions.

Escriure bé les emocions és fonamental per tal que el lector empatitzi amb els personatges i s’emocioni.

Entrenar la intel·ligència emocional millora la nostra vida, i com a escriptors ens ajuda a manejar i mostrar els fils dels cors dels nostres personatges. El lector s’enganxa a una lectura per la via emocional, no són els arguments ni les dades sinó les emocions que el persuadeixen. Has de saber tocar-li el cor.

Escriure les emocions ens fa més savis com a persones i més destres com a escriptors.

Aquí tens 5 activitats força efectives per entrenar la consciència emocional:

  1. Observa i posa nom a les emocions.
  2. Fes el seguiment d’una emoció en concret, una que coneguis bé, al llarg de tot el dia. Quantes vegades la sents, en quin context, amb quina intensitat?….
  3. Construeix el teu vocabulari emocional. Pensa en una emoció per cada lletra de l’alfabet.
  4. Busca emocions relacionades, amb intensitats variables. Per exemple, irritada, molesta, enfadada, furiosa. Fabrica famílies d’emocions.
  5. Anota les teves emocions i sentiments en un diari. Agafa’t uns minuts cada dia per escriure sobre com et sents i per què. També pots expressar les teves emocions de forma creativa: dibuixant, amb un poema, una prosa poètica o simbòlica.

Sigues conscient de les teves emocions i toca el cor dels teus lectors.

 

Al setembre Taller Escriptura i Natura al CAN de Farrera.