fbpx

L’escriptura de les emocions és alhora una escriptura terapèutica i un recurs molt interessant per al escriptor que vol aprendre a dotar d’emocions versemblants els personatges de la ficció.

Escriure és un bona manera de conèixer el nostre món emocional i drenar els racons de negativitat. Entre altres coses, ajuda a superar les pèrdues. Escriure augmenta l’autoconeixement. Ensenya a discriminar entre pensaments, emocions i sensacions, a conèixer les emocions bàsiques, a adonar-nos que nosaltres no som les nostres emocions. Explorar el nostre món emocional i el de les persones que ens envolten és imprescindible per saber crear personatges de ficció de carn i ossos.

emocions

Entrenar la intel·ligència emocional millora la nostra vida, perquè ens facilita el maneig dels fils del cor. L’escriptura és un bon entrenament. Escrivint les emocions identifiquem els elements que ens intoxiquen l’ànima i dibuixem el contorn de les ombres del nostre inconscient.

Escriure les emocions ens fa més savis com a persones i més destres com a escriptors.

L’element més irresistible de la ficció és l’habilitat de provocar emocions. El lector s’enganxa al llibre quan l’escriptor es capaç de tocar-li el cor. Però desenvolupar l’habilitat d’evocar una emoció amb l’escriptura i saber guiar el lector cap a les fondàries dels personatges no és fàcil.

Ens convé ser conscients de les nostres emocions. A continuació, els tres consells que he promès al títol d’aquest post:

  1. Observa les emocions que sents,  bateja-les i anota-ho.
  2. Escull una emoció, segueix-la durant tot  un dia i pren notes.
  3. Construeix el teu vocabulari emocional i anota’l.

El dia 3 d’octubre començo el curs Escriue les emocions a la Casa Elizalde. Notarem, batejarem, seguirem, relacionarem i reciclarem emocions  mentre ens passegem pel full de paper i ho anotem tot.

Cursos 2014-2015