fbpx

L’art que m’interessa és el que neix del que sóc i visc, en el sentit ampli dels termes, abraçant també les realitats inconscients i desconegudes, i que em transcendeix. En aquesta línia treballo i vull insistir. Per això estic tan contenta d’haver titulat l’onzè taller d’escriptura creativa d’estiu a Esterri d’Àneu “Escriure el que vius, el que ets”, que deixa clar una filosofia que va més enllà d’un taller en concret i que és l’eix vertebrador dels molts tallers d’escriptura que he impartit fins ara.

Monologant a les fosques.

El taller que van fer els dies 6-8 de juliol a Esterri d’Àneu ha estat molt especial i ric en vivències. Des de la por de caminar de nit fins a un poble deshabitat al gaudi d’escoltar les paraules màgiques llegides a la llum d’un lot, envoltats de les siluetes fosques de les cases desdentades sota un cel profundament estrellat, a la satisfacció de trobar les pròpies paraules i descobrir les dels companys de taller.

Descansant en el camí d’Àrreu.

La vida et sorprèn perquè mai la pots preveure de tot, de vegades gens, els tallers d’escriptura també i has d’improvisar aules sobre la marxa perquè les que estaven previstes en el programa s’han hagut d’anul·lar, i això no resta sinó que suma.

El segon dia tenia previst una sessió d’escriptura a l’aire lliure a l’esplanada de l’ermita de la Verge de les Neus i vam acabar escrivint sota les arcades de la plaça de Borén. Una sessió ben creativa en un espai improvisat.

Donant la paraula a un objecte significatiu, amb potencial narratiu.

Començaven i acabaven les jornades d’escriptura a la casa mare de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. La Quadra de Casa Gassia, fresca i carregada de solera.

Sessions a l’ecomuseu.

L’element que busco  i que acompanya plenament en els tallers d’escriptura que faig a les Valls d’Àneu és el paisatge, la natura. Àrreu és un poble fantasma, que ben aviat espero que deixi de ser-ho, en mig d’una natura espectacular.

Àrreu. Església de Sant Serni.

Vistes des d’Àrreu.

On dono encara més protagonisme a la natura és al taller d’escriptura que faig a Farrera al setembre. Amb el d’aquest any ja van quatre edicions.

IV taller escriptura i natura. Farrera 15-16 setembre.