fbpx

Soc mare, filla, dona, aneuenca. Per aquest ordre? Científica que no exerceixo professionalment però que sempre he preservat un bocinet del meu cor a la ciència. Professora. Escriptora. O a l’inrevés? Artista que vaig sortir de l’armari de l’art de puntetes i encara, sovint, estic temptada de tancar-m’hi. Artista que respiro  la mar oberta i els cims de les muntanyes. Artista que bombo al pensament la sang del cor. Artista.

No soc traïdora ni falsa ni embolicaire. Ni flexible ni erudita, ni tinc tendència a acomodar-me. No sóc una bona dibuixant ni tinc l’oïda fina. Tampoc sóc poliglota. No sóc forta ni valenta; em pot esmicolar la bufada d’un petit gripau i reviscolar el més trist raig de sol. No sóc aviadora. Ni submarinista. No sóc au ni arbre. No sóc alta ni prima. Ni sóc freda i immutable, sinó emotiva i fràgil, de foc.

No sóc un talp, no sento el pes del món a tots els meus pèls, ni llegeixo amb el musell. I sí que sóc aquesta experiència subterrània del cos colgat i arrebossat de terra, però se m’ha extraviat. No sóc un cuc de terra, i sé que sí que ho sóc.

Soc partícules, ones, matèria, energia. Soc un animal, una homínid, una primat, una mamífer, una au, una rèptil, una peix. Soc saba i soc sang. Soc ossos, carn, budells i excrements. Gasos i líquids. Dents i cabells. Sóc no  res. Sóc un arbre plantat a la terra fèrtil i humida, amb el brancatge i les fulles que respiren del cel. Sóc la girafa i l’elefant desitjats, el ratolí de camp, la fura i el xut. Una òliba. La vaca zen que peix. El bou agressiu que vol muntar la femella que el fa marxar a cops de banyes. La femella que s’obre tota i para i rep. El vedell que vol popar i les popes de la vaca que l’ha parit. Sóc l’aigua del rierol d’alta muntanya que saltironeja i la que baixa gruixuda en el gran riu.

Soc la mar salada i mansa, llaurada per barquetes i vaixells. I les onades gegants que mosseguen la costa amb dents esmolades.

Sóc escriptura. Escric.

…………………….

Aquesta tarda a la festa de final de curs de la Casa Golferichs, els meus alumnes i jo llegirem textos de creació pròpia. Jo llegiré aquest, que he reescrit i retitulat.

Vine als tallers d’estiu! Ja són aquí.