fbpx

Alguna vegada t’has despertat d’hora amb moltes ganes d’escriure i, de sobte, t’adones que ja són les cinc de la tarda i que no has escrit res? Molt bé! No importa. Tenies més ganes de badar que d’escriure? Sempre que t’ho puguis permetre, bada, és fantàstic. Potser tenies por. La por és un gran motor creatiu. Si tens por, escriu sobre la por; si tens dubtes, escriu sobre els teus dubtes. Això és ser escriptor.

flors

Quan no sàpigues què escriure, sigues pacient i continua escrivint; les paraules vindran a socórrer-te. I abans de criticar l’escriptura d’un altre, recorda com et sents quan critiquen els teus textos, i fes els comentaris amb tot el tacte i la delicadesa que cal. Escriu, perquè això és el que fan els escriptors. I vigila amb els crítics, perquè no milloraran la teva escriptura però, si et descuides, la poden arruïnar.

Els escriptors som éssers estranys, una mica o molt extraterrestres. Així que no et preocupis i continua escrivint. Si acceptes que no ets perfecte, et serà més fàcil. Però recorda que hi ha dos tipus d’escriptors: els que acaben els llibres i els que no. Jo et recomano que no t’aturis fins que posis “fi”.

Sobretot, no vulguis ser un escriptor normal ni tractis de ser el millor escriptor del món, només has d’intentar ser el millor escriptor que tu pots ser. Com diu Neus Arqués, no oblidis que tu ets la teva marca, no has de trobar cap “secret”, només has de treballar i posar tota la teva passió i el teu talent a ser tu mateix.

muses

Tallers d’escriptura creativa i llibres per regalar:

Bones festes!

%d