fbpx

Et deixo unes frases de John Steinbeck que he trobat al blog  Interesting Literature, perquè hi reflexionis aquests dies de setmana santa (no són cap oració, només paraules d’Steinbeck). Jo les trobo interessants, i crec que es mereixen una mica d’atenció.

Es veu que un dia un entrevistador va preguntar a Steinbeck com escrivia i ell va respondre que  amb un llapis. Molt bona! És com més m’agrada escriure, amb llapis. També m’agradaria tenir entrevistadors i poder respondre amb monosíl·labs, i que no per això deixessin d’entrevistar-me.  Per ara, pura especulació.

John_Steinbeck_1962

Volia posar tres frases, per això de la màgia i el sentit rodó del número tres, però al final en poso set, que també és un número màgic, i en tens una per cada dia de  la setmana.

  1. “La disciplina de la paraula escrita castiga tant l’estupidesa com la manca d’honradesa”.
  2. “Les idees són com conills. Si n’aconsegueixes una parella i aprens a manejar-los, aviat en tindràs una dotzena.”
  3. “Quan una persona diu que no vol parlar d’alguna cosa, vol dir que no pot pensar en una altra cosa”.
  4. “L’exploració lliure de la ment humana és el més valuós del món.”
  5. “El temps és l’únic crític sense ambició.”
  6. “Una resposta és invariablement la mare d’una gran família de noves preguntes.”
  7. “La literatura és tan antiga com la parla. Es va desenvolupar a partir de la necessitat humana, com la parla, però encara és més necessària.”

Els cursos regulars que faré el trimestre vinent són: Els secrets de la Narració a la Casa Golferichs (Barcelona), Escriptura eficaç i El personatge, a la Casa Elizalde (Barcelona)Em sembla que encara queden algunes places i que ets a temps d’inscriure’t.

Molt bona Pasqua!

%d