fbpx

Article publicat a Tribuna del Maresme

Escriure un diari personal ens permet desfogar-nos i crear un espai per gestionar les emocions, proporcionar-nos més claredat mental i més llibertat interna. Els estudis també demostren que el diari íntim pot tenir un impacte positiu sobre la salut física. És un recurs molt poderós, a l’abast de gairebé tothom, que només requereix un quadern i una mica de temps diari.

El meu cas

Quan tenia set anys escrivia cada nit al meu diari, el tancava amb clau i l’amagava. Li tenia més confiança que a ningú altre. Li podia explicar el que no contava ni als pares ni als amics. En realitat m’ho deia a mi mateixa, i el paper ho acollia tot sense posar mala cara ni queixar-se i, com que ho entenia a la primera i  perfectament, no em calia esforçar-me en explicacions ni repetir res. Era el meu quadern màgic.

Em delia per anar-me’n a dormir per trobar-me amb el meu confident i explicar-li aquelles coses que encara no m’havia dit ni a mi mateixa. També era la meva lectura favorita. Quantes petites grans coses podien passar en un mes! Que el meu quadern màgic era un company perfecte ja ho sabia a set anys, més endavant vaig ser conscient que m’ajudava en el camí de la vida i a créixer. Als trenta continuava escrivint al meu diari, i més endavant també.

Beneficis del diari

çL’escriptura regular d’un diari íntim millora les nostres reaccions als imprevistos, trenca les cadenes del passat i deixa enrere l’eterna sensació de no tenir mai temps per a res i, encara menys, per a les coses importants.

De vegades, no tenim espai mental per allò que realment importa. Ens desgastem en preocupacions, pensaments en bucle, emocions sense tractar  o no detectades. El diari és un lloc de descàrrega i de processament.

Escriure un diari íntim et pot canviar la vida. T’ho recomano: Compra’t un quadern que t’agradi i escriu una entrada cada dia. No es tracta de fer un inventari de què fas durant la jornada. Escriu sobre allò que t’ha tocat la fibra, endinsa’t en les teves emocions, desplega els teus pensaments.

És una eina que ens ajuda a posar les coses al seu lloc i connectar amb els nostres somnis i objectius. També ens permet deixar per uns moments el pilot automàtic de la vida quotidiana per tenir una conversa en silenci amb nosaltres mateixos.

el goig d'escriure escriptura terapeutica
el goig d’escriure escriptura terapeutica

El meu taller d’escriptura terapèutica: trimestre d’hivern.