fbpx

“Escriure per viure millor”

Aquesta tardor ofereixo dos tallers d’escriptura terapèutica: un de presencial a l’espai 5 Elements els dimecres al vespre i un altre via zoom els dimarts al matí.

Els beneficis de l’escriptura terapèutica

Escriure ens ajuda a travessar i acceptar el dolor i les pèrdues, a transitar per les boires de la ment. La paraula escrita és un canal per alliberar paraules silenciades i emocions contingudes, per elaborar situacions no resoltes, per recuperar els somnis i despertar a la poesia de la vida.

L’escriptura té un gran poder catàrtic, i sembla demostrat que escriure sobre sentiments profunds lligats a experiències traumàtiques millora la fortalesa psicològica i biològica. 

El monòleg interior, el text sensorial, les metàfores, les imatges oníriques, els escrits contemplatius, les cartes, el diari personal i el conte són algunes de les tècniques d’escriptura creativa que ens ajuden a obrir portes i a convertir les amenaces internes en aliades.

Els éssers humans organitzem la nostra experiència vital en forma de narració. L’acció de narrar construeix la nostra experiència alhora que és la base per comprendre-la. La psicoteràpia es pot considerar com a un procés de reescriptura.

Només el fet d’aventurar-se en la pàgina en blanc i conrear-la és un camí de transformació. L’escriptura és una bona amiga.

A qui m’adreço?

A totes aquelles persones que vulguin escriure per viure millor, per explorar el seu món intern i ser les guionistes de la seva vida.

També als professionals dels àmbits de la salut, l’ensenyament i l’atenció d’infants, adolescents i famílies que vulguin experimentar i conèixer les eines més interessants de l’escriptura creativa.

el goig d'escriure escriptura terapeutica

Tallers d’escriptura terapèutica (presencial i via zoom)

Objectius:

  • Escriure sense por.
  • Conèixer recursos de l’escriptura creativa amb potencial terapèutic: escriptura automàtica, diari personal, cartes, monòleg interior, poesia, contes, paraules que curen, el diàleg…
  • Gaudir dels efectes beneficiosos de l’escriptura.

Continguts:

  • Escriptura i vida.
  • Tècniques de desbloqueig.
  • Tècniques introspectives.
  • El joc de la paraula.
  • Tècniques específiques per a problemes concrets: fases d’una crisi, tancament, autoestima, exploració.
  • El joc creatiu i l’art d’escriure (l’art cura).

TALLER PRESENCIAL

Organitzat per trimestres: 10 sessions (20 hores).

Màxim 12 persones, mínim 6.

Lloc: Centre “5 elements”. Barri de la Sagrera de Barcelona. Carrer Concepció Arenal, 72. (Sempre que les condicions sanitàries ho permetin, si no també es farà via zoom)

Dimecres a la tarda de 17 a 19 h.

Inici:  6 d’octubre de 2021.

Preu per trimestre: 205 euros.   

RESERVA UNA PLAÇA

EN DIRECTE DES DE CASA VIA ZOOM

Màxim 12 persones, mínim 6.

Organitzat per trimestres: 10 sessions (20 hores).

Dimarts d’11 a 13 h.

Inici:  5 d’octubre de 2021.

Preu per trimestre: 195 euros.   

RESERVA UNA PLAÇA

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és escritura-terapeutica-scaled.jpg