fbpx

Després del taller Escriptura i natura, que faré a finals d’estiu a Farrera, tornaran els tallers d’escriptura de tardor: El goig d’escriure i lEscriptura terapèutica.

Taller El goig d’escriure (presencial/zoom)

A la tardor, nova edició del taller El goig d’escriure. Sempre dic que és el taller que m’hauria agradat trobar quan començava a generar textos amb pretensions literàries, perquè és un espai per transitar i incorporar l’escriptura i la lectura al teu ritme i ben acompanyada, on l’itinerari individual preval sobre els objectius d’aprenentatge grupals alhora que es beneficia de la dinàmica de grup.

El meu model són els dojos d’arts marcials i, també, l’aprenentatge musical i de les arts plàstiques. Als dojos els cinturons de tots els colors (nivells) entrenen i lluiten junts i aprenen els uns dels altres. De la mateixa manera, a “El goig d’escriure” tothom aprèn de tothom i cadascú avança al seu ritme i en la seva direcció particular. El camí individual de cadascú és el centre de l’espai d’escriptura i jo assumeixo principalment el paper d’acompanyant i facilitadora.

Quins són els requisits per apuntar-s’hi?

  • Que gaudeixis de l’escriptura i a lectura.
  • Que tinguis un projecte d’escriptura personal per desenvolupar.
  • Que vulguis aprendre i millorar.

L’edició de tardor tindrà tres sessions en directe via zoom i la resta presencial.

Pots trobar la informació pràctica aquí:

EL goig d’Escriure : Raquel Picolo

Tallers d'escriptura

Taller Escriptura terapèutica (des de casa via zoom)

Als tallers d’escriptura de tardor també hi trobareu el d’escriptura terapèutica, que ja farà quatre anys. L’escriptura té un gran poder catàrtic, i sembla demostrat que escriure sobre sentiments profunds lligats a experiències traumàtiques millora la fortalesa psicològica i biològica.

Escriure per ser més feliç.

Escriure ens ajuda a travessar i acceptar el dolor i les pèrdues, a transitar per les boires de la ment, perquè la paraula escrita és un canal per alliberar paraules silenciades i emocions contingudes, i per elaborar situacions no resoltes, per recuperar els somnis i despertar a la poesia de la vida.

El monòleg interior, el text sensorial, les metàfores, les imatges oníriques, els escrits contemplatius, les cartes, el diari personal i el conte són algunes de les tècniques d’escriptura creativa que ens ajuden a obrir portes i a convertir les amenaces internes en aliades.

Els éssers humans organitzem la nostra experiència vital en forma de narració. L’acció de narrar construeix la nostra experiència alhora que és la base per comprendre-la, per això la psicoteràpia es pot considerar com a un procés de reescriptura.

Només el fet d’aventurar-se en la pàgina en blanc i conrear-la és un camí de transformació. L’escriptura és una bona amiga.

Adreçat a totes aquelles persones que vulguin escriure per viure millor, per explorar el seu món intern i ser les guionistes de la seva vida. També als professionals dels àmbits de la salut, l’ensenyament i l’atenció d’infants, adolescents i famílies que vulguin experimentar i conèixer les eines més interessants de l’escriptura creativa.

Per detalls pràctics aquí.

Escriptura Terapèutica : Raquel Picolo

Nous manuals d’escriptura. Publicació 15 de setembre.

escriure bé
Una novel·la sobre art i salut mental